Surströmmingsfest 17 september 2015

Postad den 8 oktober 2015 i Aktuellt, Surströmmingsfest | Inga kommentarer »

Ett femtiotal gäster deltog i gillets surströmmingsfest på Restaurang Trekanten vid Liljeholmen.

Kvällen inleddes med föredrag av Sten Losenborg från Luleå som bland annat berättade om sin bok ”Jägarsoldat vid gränsen – beredskapsminnen och krigsfångar i Norrbotten”.

Det är få svenskar som idag känner till hur krävande tjänstgöringen var för svenska soldater under andra världskriget, särskilt för jägarsoldaterna i fjällvärlden. Sten Losenborg är en av dem som var med, först som sabotör och sedan som jägarsoldat. Han berättade om sina egna upplevelser och om soldater som deserterade till hans gränspostering. Sten har skrivit flera böcker som finns att köpa på Ad Libris och Bokus.

Efter föredraget började doften sprida sig från öppnade surströmmingsburkar och alla tog villigt för sig av tre olika sorters strömmingar: Kallax, Röda Ulven och Oscars. Därtill serverades som sig bör mandelpotatis, tunnbröd, västerbottensost, hackad lök o crème fraiche. Som efterrätt serverades en läskande fruktsallad.

Stort tack till veteranen Sten Losenborg för ett intressant och tankeväckande föredrag. Tack även till allsångsledaren, till restaurang Trekanten för god service – och sist men inte minst – till alla gäster som bidrog till en trevlig fest.IMG_0760

 

(Text o bilder: Barbro Enocksson)IMG_0759 IMG_0758

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *